Taylor fiatal titán ellen kezd a vb-n • SportTV

Taylor fiatal titán ellen kezd a vb-n

2017. 11. 28. 09:40    
Olvasási idő: < 1 perc

Elkészült a december 14-én rajtoló PDC darts-világbajnokság sorsolása. A rekordbajnok, a torna után visszavonuló Phil Tayor a 27 éves Chris Dobey ellen kezdi meg búcsúkörútját.

A világranglistán 38., még csak 27 éves Chris Dobey ellen kezdheti meg utolsó világbajnoki szereplését Phil Taylor. „Nagy kihívás lesz számomra. Chris masszívan fejlődött az elmúlt években, biztos, hogy le akarja tenni a névjegyét, de én pihenten vághatok neki a versenynek, semmiféle vesztenivalóm sincs. Ez az utolsó világbajnokságom, élvezni akarom” – mondta a 16-szoros világbajnok Taylor. Dobey (akinek a végső győzelme 500-szoros pénzt érne) az előző évben mutatkozhatott be a vb-n, akkor a második körig jutott, most meglepetés lenne, ha újra ott is lőállásba állhatna.
Persze, ezúttal szinten minden Taylorról szól majd az Alexandra Palace-ban (a romantikus britek vajon el tudnak képzelni mást a trónon, mint a búcsúzó legendát?), de azért ne feledkezzünk meg a többi nagyról. A címvédő Michael van Gerwen az egykori amatőr-világbajnok Christian Kist ellen kezd, a kétszeres bajnok Gary Anderson a Jeff Smith-Luke Humphries selejtező győztesével nyit, a második kiemelt Peter Wrightnak pedig a darts történetének első brazil vb-résztvevője, Diogo Portela jutott.

Fotó: twitter.com/OfficialPDC

Fotó: twitter.com/OfficialPDC

(Sport TV)

A Sport TV december 14-től élőben közvetíti a darts-világbajnokságot.